Over DressagePro.

We willen allemaal een zo’n goed mogelijke ruiter voor ons paard zijn. Met de online training helpen we je daarbij.

Zo begon het allemaal

Er was een tijd dat ik (Conny) behoorlijk gefrustreerd was over de paardensport.

Ik twijfelde of ik op de juiste manier bezig was. Of ik mijn paard wel op de juiste manier trainde. Ik had niet het gevoel dat ik een duidelijke trainingsmethode aan het volgen was. En dat was ook zo.

Ik deed maar wat.

En ja, daar kun je gerust met drie paarden het Z2 mee halen. Maar daar stopte het en het voelde ook niet goed.

De omslag kwam toen ik de blog Paard&Lifestyle in 2011 begon en een paar jaar later Rien van der Schaft ontmoette. Ik was enorm onder de indruk van zijn visie en het hielp mij direct in mijn rijden.

Rien en ik zijn gaan samenwerken en we hebben samen de online training Van Basis tot Grand Prix gemaakt. Inmiddels zijn ruiters over de hele wereld met deze training van start gegaan en hebben we al heel veel ruiters mogen helpen.

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat elke (dressuur)ruiters deze trainingsmethode kent en zijn paard op een fijne manier kan trainen.

Gelukkig hoef ik dat inmiddels niet meer in mijn eentje te doen. Met een enthousiast en gepassioneerd team werken we elke dag om ruiters te inspireren het beste uit zichzelf en hun paard te halen.

“Ik had niet verwacht dat ik via een online trainingsprogramma veel beter zou gaan rijden, maar toch is dat wel gebeurd.”

– ANS SAUERBREIJ

We staan voor je klaar

We zijn een klein team met grote ideeën. Waar we iedere dag met volle motivatie mee aan de slag gaan om dressuurruiters meer te laten genieten van de paardensport.

Deborah | Marketing en Communicatie

Ik ben er voor alle Nederlandse leden van de online training. Met het maken van video’s, werkboeken en het optimaliseren van de online trainingsomgeving zorg ik ervoor dat leden het beste uit de training kunnen halen. Iedere maand stuur ik alle leden een update-mail met alles wat er in die maand is gebeurd zodat er niemand iets mist!

Simone | Marketing en Communicatie

Ik richt me vooral op de Engelse versie van de training en ik vind het fantastisch dat we Riens methode voor zo veel ruiters wereldwijd beschikbaar maken. Ik ben verantwoordelijk voor de video’s en werkboeken die in de training te vinden zijn en daarnaast zorg ik ervoor dat er alles in het online platform zo goed mogelijk werkt voor de leden.

Bonny | Support

Als leden vragen hebben over de online training dan kunnen ze bij mij terecht. Ik beantwoord alle mailtjes en ben ook iedere dag in de community te vinden. Daarnaast organiseer ik iedere maand een live Q&A met één van de trainers. Zo kunnen leden ook hulp van de experts krijgen.

Kirsten | Videograaf

Ik ben vooral bezig met het filmen en editen van de video’s voor zowel de Nederlandse als de Engelse versie van de training. Door alles zo goed en duidelijk mogelijk in kaart te brengen kan ik de leden van de online training op de beste manier helpen. In mijn werk kan ik mijn twee grote passies heel mooi combineren, paarden en filmen!

Hulp in je training?

Ontmoet je trainer: Rien van der Schaft

Op dit moment is Rien bondscoach van het Finse dressuurteam (voorheen van Nederlands dressuurteam) en begeleidt hij leerlingen over de hele wereld.

Naast dat Rien veel in het buitenland te vinden is runt hij samen met zijn vrouw Inge en dochter Romy Stal Sprengenhorst. Hier trainen zij eigen paard, maar ook paarden van eigenaren.

De trainingsmethode van Rien van der Schaft staat bekend als een hele vriendelijke, logische en effectieve trainingsmethode.

Met niet alleen de focus op het hoofd van het paard, maar op het gehele functioneren van het lichaam.

Zo werd de basis gelegd

Rien heeft meer dan 40 jaar ervaring en samen met zijn vrouw Inge heeft hij veel paarden op Grand Prix-niveau getraind en uitgebracht.

Dit alles begon met de lessen die zij hadden bij meneer Oothout. Wat zij in deze lessen leerden heeft hen gevormd tot de dressuurruiters die ze nu zijn.

Successen uit het verleden

Van 1979 tot 1983 maakte Rien deel uit van het Nederlands dressuurteam en hij deed ook mee aan de Olympische kampioenschappen, twee Europese kampioenschappen en het Wereld kampioenschap.

Extra bijzonder is dat ook Inge voor Nederland mee reed op twee Europese kampioenschappen en de Wereldkampioenschappen.

Ook dochter Romy rijdt op Grand Prix niveau en heeft deel uitgemaakt van de junioren en Young riders.

“Rien maakt het heel simpel en deelt alles op in kleine stappen. Elke keer vertelt hij er iets bij en neem je dat weer mee in je training.”

– FRANCESCA NEWMAN

Maak gratis je account aan en start direct.