Vragen over de Training?

Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op info@dressagepro.com en we zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

NIVEAUS

Voor iedere dressuurruiter. Wij zijn er van overtuigd dat deze online training dé basis is om je paard goed te kunnen trainen. Op deze manier kun je het hoogste niveau behalen op een vriendelijke en logische manier. Voor jou én je paard.

Om het meeste uit de training te halen, is het handig als je op minimaal B-niveau rijdt. Maar we hebben ook leden die hun paard nog zadelmak aan het maken zijn of op de manege rijden.

Ja zeker, het is juist goed om direct met deze manier van trainen te beginnen. Vooral de video’s uit het eerste deel van de online training gaan jou en je paard in dit stadium helpen.

Het is voor iedere ruiter zinvol om de training te volgen en meer te leren over het goed dressuurmatig trainen van je paard. Of je nu een leasepaard hebt of bijvoorbeeld een paard bijrijdt.

Het is voor iedere ruiter zinvol om de training te volgen en meer te leren over het goed dressuurmatig trainen van je paard. Je kunt er bij een manegepaard natuurlijk wel tegenaan lopen dat andere ruiters je paard of pony anders rijden. Het is daardoor misschien moeilijk om echt samen met je paard te verbeteren.

Als je het vooral wilt om jezelf te verbeteren, dan kunnen we het zeker aanraden. Als je je mede manegeruiters dan inspireert, is dat alleen maar mooi meegenomen!

Volgens Rien van der Schaft komen 99% van alle rijtechnische problemen voort uit één ding: het niet goed voor elkaar hebben van de drie basisvoorwaarden. Welk niveau je ook rijdt. De training gaat je dus zeker helpen om op het hoogste niveau te rijden, zonder dat dit ten koste gaat van je paard.

Grote kans van wel. De trainingsmethode respecteert de manieren waarop een paard leert en is zo ontwikkeld dat het het lichaam van het paard over de lange termijn optimaal traint. Rien van der Schaft traint al 45 jaar en is nog nooit een paard tegengekomen waarbij de trainingsmethode niet werkt.

Wel kan het bij het ene paard meer tijd kosten dan bij het andere paard. Ook zal het ene paard meer aanleg hebben voor bepaalde oefeningen of zijn gangen meer ontwikkelen. Echter, elk paard kan op een fijne manier met een goede bovenlijn gereden worden.

PLATFORM

Om de online training te kunnen volgen heb je eigenlijk alleen een goede internetverbinding nodig. Je kunt dan via je smartphone, tablet of computer de online training volgen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt.

Nee dat hoeft geen probleem te zijn. De online training is volgens een logische structuur opgebouwd en ook via de mail begeleiden we je om het optimale uit de training te halen. En als je ergens niet uit komt, dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@dressagepro.com.

Het trainingsprogramma is digitaal. Na het aanmelden, log je in via de website en kom je terecht in de DressagePro Community. Vanuit daar kun je de trainingsvideo’s bekijken, werkboeken downloaden en vragen stellen. Ook op je tablet en smartphone! En je houdt levenslang toegang tot het programma.

Op dit moment bestaat de online training uit meer dan 130 video’s, verspreid over de 6 thema’s.

De duur van de video’s varieert tussen de 5 en 35 minuten.

Nee, je kunt de video’s niet downloaden. Ze zijn vanaf alle apparaten online te bekijken.

Een stap-voor-stap training met duidelijke uitleg, duidelijke trainingsvideo’s, toegang tot de Live Q&A’s met Rien van der Schaft, bij ieder thema een uitgebreid werkboek, praktijkvoorbeelden op ieder niveau en natuurlijk toegang tot onze toffe community met gelijkgestemde ruiters.

Nee, het is geheel vrijblijvend om actief te zijn in onze community. Je kunt hier video’s delen, vragen stellen en meedenken met andere ruiters. Het is dus een eenvoudige manier om elkaar verder te helpen. Wij zouden het super leuk vinden als we je in de community terug zien, maar voel je zeker niet verplicht.

Ja dat kan! Het invullen van je profiel en deelnemen aan de community is helemaal vrijblijvend. Als je na het aanmelden je profiel leeg laat en jezelf niet voorstelt, dan kun je de training anoniem volgen.

ONDERWERPEN

Aanleuningsproblemen zijn een gevolg van het niet (voldoende) voor elkaar hebben van één of meerdere basisvoorwaarden: ontspanning, voorwaartse drang, vertrouwen in de hand en het contact willen aannemen. Deze onderwerpen worden uitgebreid besproken in het eerste deel van de online training.

Als je een ongelijke teugeldruk hebt, dan heeft dit te maken met de scheefheid van je paard. De zogenoemde holle en bolle kant. Het is vaak zo dat je paard aan de bolle kant de teugel zwaarder aanneemt en moeite
heeft om de teugel aan de holle kant aan te nemen. We hebben een heel thema gewijd aan ‘rechtrichten’ en hier kun je alles over dit onderwerp vinden.

Voorwaartse drang is één van de drie basisvoorwaarden en komt dus uitgebreid terug in de online training. Zoals wat is voorwaartse drang en hoe weet je wanneer je paard voldoende voorwaarts is?

De eerste onderwerpen uit de online training gaan je hier zeker heel erg bij helpen. We hebben meerdere leden die hier al vragen over hebben gesteld tijdens de Q&A met Rien en die kun je ook allemaal terugkijken.

Om je paard goed achterwaarts te laten gaan, is de balans van je paard heel belangrijk. Als het gewicht namelijk over de benen van je paard verdeeld is, dan is het achterwaarts gaan geen moeilijke oefening meer. In de training bespreken we welke oefeningen je kunt gebruiken om de balans van je paard te verbeteren.

Wijken is één van de oefeningen die je kunt gebruiken om het evenwicht van je paard positief te beïnvloeden. Dit geldt alleen als je paard ontspannen is, goed naar voren is en een goede aanleuning heeft (de drie basisvoorwaarden). Vooral het eerste deel van de online training zal je hierbij helpen, maar ook later in de training bespreken we uitgebreid het doel van de zijgangen, de hulpen die je geeft en welke aandachtspunten je in de gaten moet houden.

Zowel de eenvoudige als de vliegende wissel komen aan bod in de online training. Hoe zorg je voor een goede voorbereiding en hoe kun je de wissels verbeteren. We zien ook vaak dat problemen bij het springen van de wissel, denk bijvoorbeeld aan het naspringen, veroorzaakt woorden doordat niet alle basisvoorwaarden voor elkaar zijn. De online training kan je hier dus zeker meer inzicht over geven en helpen bij het verbeteren van je vliegende wissel.

Het rijden van overgangen en tempowisselingen is zeker een thema in de online training. Denk bijvoorbeeld aan; wanneer kun je tempowisselingen en overgangen goed inzetten in je training? Wat als het niet lukt? En welke hulpen moet je geven?

Iedere training werk je aan het verbeteren van het evenwicht van je paard. Het is dus belangrijk om aan te voelen wanneer je welke oefening kunt gebruiken en waar je aan moet werken. De online training geeft je hier handvatten voor, zodat jij het evenwicht van je paard zo goed mogelijk kunt verbeteren. Op naar de ultieme verzameling.

Wel vinden we het belangrijk dat je bij de training van je paard niet in hokjes denkt. Dit geldt voor bijvoorbeeld het verschil tussen losrijden en je ‘echte’ training, dit moet eigenlijk logisch in elkaar overlopen. Maar dit geldt ook voor de evenwichtsfases van je paard. Er is geen afvinklijstje die je kunt afstrepen om te bepalen dat je met verzameling kunt beginnen.

TARIEVEN

De online training kost eenmalig €299,- maar je kunt ook in 12 termijnen van €29,- betalen.

Nee, het is geen abonnement. Je betaalt in één keer of in twaalf termijnen en daarna houd je onbeperkt toegang.

De gratis trial duurt 7 dagen. Zo heb je een week de tijd om te ontdekken of de online training bij je past.

Ja, na 7 dagen stopt de proefversie automatisch. Hier hoef je niets voor te doen.

Je krijgt onbeperkt toegang!

Omdat je als dressuurruiter nooit uitgeleerd bent behoud je toegang tot al het trainingsmateriaal van ‘Van Basis tot Grand Prix’, inclusief updates, en je kunt blijven meedoen aan de live Q&A’s.

Ja dat is mogelijk. Je kunt er voor kiezen om in één keer te betalen, of in twaalf termijnen.

Probeer het zelf. Helemaal gratis.